Iklan

Кметът на Ардино откри Медицинския център, а 85-годишният Исмаил…


24rodopi.com/Общество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри официално новия специализиран Медицински център „Родопи“ за физиотерапия и рехабилитация в местната Многопрофилна болница за активно лечение. Той се намира на втория етаж в сградата на лечебното заведение.

Кметът на общината  заяви, че новата придобивка ще повиши качеството и ще разшири обхвата на медицинските услуги в болницата. Той отбеляза, че Центърът разполага с най-модерна апаратура в областта на физиотерапията и рехабилитацията, от която може да се възползват всички пациенти на лечебното заведение и жители на общината. Работи по договор с НЗОК с направление номер 3 за физиотерапия и рехабилитация, издадено от личен лекар или лекар специалист (ортопед, невролог и други).

От услугите на Медицинския център може да се възползва всеки, който има проблем с дегенеративни артрозни заболявания, дископатия, дискова херния, възпалителни заболявания на стави и меки тъкани, травматични увреждания и техните усложнения, професионални заболявания, заболявания на горно дихателни пътища- синусите, пневмония и др., периферна нервна система, централна нервна система: рехабилитация при слединсултни състояния, последици от мозъчно-съдова болест, ДЦП, трамви на ЦНС, възпалителни заболявания на ЦНС, множествена склероза, болест на Паркинсон.

85-годишният Исмаил Али от град Ардино е имал болки в кръста и коленете. След проведена физиотерапия и рехабилитация на третия ден от лечението си той вече чувства облекчение. Възрастният ардинчанин изказва най-сърдечни благодарности на д-р Семат Хасан, както и на Марина Велкова. Поздравява и ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан за инициативата да се открие и предлага такова лечение в града под Белите брези.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино


 

Article Top Ads

Central Ads Article 1

Middle Ads Article 2

Article Bottom Ads